Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
28293031123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301

RSS

 ONNISTUIVAT ?
10.09.2017 22:52

Kokonaan tulottomien kotitalouksien määrä on yli kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Heinäkuussa Suomessa oli noin 47 000 sellaista kotitaloutta, joilla ei ollut tulona muuta kuin toimeentulotuki ja mahdollinen asumistuki. Vielä vuonna 2013 tulottomia kotitalouksia oli Kelan tutkimuksen mukaan 20 757. Tulottomilla tarkoitetaan kotitalouksia, joiden toimeentulo perustuu toimeentulotukeen ja mahdollisesti yleiseen asumistukeen. Jos taloudessa asuu alaikäisiä lapsia, tuloina voivat olla myös lapsilisä ja elatustuki.

Tilastokeskuksen hyvinvointikatsaus 2/2011: Sosiaaliturvajärjestelmässä ja perusturvassa on kuitenkin aukkoja. Suomessa lisääntyy sellaisten henkilöiden ja kotitalouksien joukko, jolla ei ole lainkaan veronalaisia työ- tai pääomatuloja eikä myöskään mitään tiettyyn syyhyn perustuvaa sosiaalietuutta. Heidän ainoat tulonlähteensä ovat yleinen asumistuki ja toimeentulotuki täydennettynä joissakin tapauksissa lapsilisillä ja elatustuilla.

-Kuten yltä voi lukea, valtaeliitti etenee haluamaansa suuntaan. Mitenkään vahingossa ei tilanne neljän  vuoden aikana ole päässyt ryöstäytymään, koska asiasta kerrottiin julkisesti jo yli kuusi vuotta sitten. Mutta samaan aikaan on sentään annettu verohelpotuksia suurille lahjoille. Kolmen vuoden aikana on ollut mahdollista jopa 90 000 euron lahjojen saanti verottomana, mutta valtiovarasministeri ei puutu asiaan, koska se koskee vain rikkaita hänelle ei ole kerrottu siitä! Lain mukaan verovapaan lahjan yläraja olisi 85 000 euroa vähemmän. Jotta samaan suuntaan pystytään jatkamaan täytyy muutaman vuoden aikana varmaan jälleen tuplata tulottomien kotitalouksien määrä. Kuinkahan kauan köyhät pysyvät hiljaa? Minä vain kysyn.

 

Syksy on saanut, mutta se siitä. Elisabet oli Baijerin herttuatar, Itävallan keisarinna ja Unkarin kuningatar.. Häntä kutsuttiin jo nuorena nimellä Sisi. Pöyhkeilevä akka sai viilan sydämeensä tasan 119 vuotta sitten. Toivo Pekkanen eli tehtaan varjossa, mutta kirjoitteli silti. Toivon syntymästä on 115 vuotta. Toivo on kuitenkin kuollut, vaikka jotkut toisin väittävät. Juha Numminen on myös kirjoitellut, joskus jopa täydessä ymmärryksessä. Juhalla on ikää nyt 79 vuotta, joten toivotaan, että ymmärrys vielä säilyy. Kaija Kokkola tunnetaan myös nimellä Koo. Kaija on laulanut ja kerrotaan, että joku on jopa ostanut hänen levytyksiään. Ikää Kaijalle tuli nyt täyteen, usko tai älä, 55 vuotta – ensimmäisen kerran! Otetaan Toivon muistolle ja Juhalle ja Kaijalle!

Näin  minä huono huokaan:

Kaipuun syömmeen syksy toi mulle

Onnen tunteen ihmeellisen

Kauneimmat ruusut, tyttöni sulle

Annoin muistoksi rakkauden.

 

Ruusut kuihtui, siksi nyt varmaan

Onnen haaveet kestäneet ei

Yksin mä kuljen muistojen tarhaan

Siellä syömmeni rauhan saa

 

Kaipuun syömmeen syksy toi mulle

Onnen tunteen ihmeellisen

Kauneimmat ruusut, tyttöni sulle

Annoin muistoksi rakkauden

 

Ruusut kuihtui, siksi nyt varmaan

Onnen haaveet kestäneet ei

Yksin mä kuljen muistojen tarhaan

Siellä syömmeni rauhan saa


Kommentoi ANNA VALUU VAAN
05.09.2017 22:44

Pieni- ja keskituloisia rasittaneet ja suurituloisimpia suosineet talouspolitiikan suunnanmuutokset perustuivat niin sanottuun trickle down -uskomukseen eli tulojen valumavaikutukseen. Uskomuksen mukaan rikkaimpien lisätuloista kyllä valuu aikanaan lisää tuloja muillekin, joten suurituloisimpien veronkevennykset maksavat itse itsensä. Näin piti käydä siksi, että rikkaimmat eivät haaskaa lisätulojaan kulutukseen niin kuin köyhemmät tekisivät vaan ohjaavat lisätulonsa tuottavuutta kohottaviin, taloutta kasvattaviin ja työpaikkojakin synnyttäviin investointeihin. Ja uusien työpaikkojen välityksellä lisää tuloja valuu ennen pitkää työväellekin. Sittemmin esimerkiksi teollisuusmaiden yhteistyöjärjestö OECD on todennut tämän valumateorian jokseenkin harhaiseksi uskomukseksi, joka on ennemmin kasvattanut kuin supistanut tulo- ja varallisuuseroja. Kilpailukykysopimus oli poikkeuksellinen ja meikäläisittäin poikkeuksellisen suuri tulonsiirto palkansaajilta työantajille, kuten yksityisyrityksille ja julkisen hallinnon työnantajille.

-Toisaalta meillä on kuitenkin osa sellaisia, joiden elintaso on parantunut huomattavasti. Tosin heitä on vain hyvin vähän, mutta sitten on paljon enemmän niitä, joiden elintaso ei ole ainakaan parantunut vaan jopa heikentynyt. Ja, kuten valtaeliitti on todennut, viimeksi mainittu väestönosa on kateellinen siitä, että toisilla menee tosi lujaa ja vain siksi, että itsellä menee huonosti. Nyt ei viitsi puhua eläkeläisistä, joilla ei ole varaa ostaa lääkkeitä, vammaisista, joiden on mahdoton saada tarvitsemaansa huolenpitoa, opiskelijoista, joilla ei ole varaa kustantaa kulujaan, eikä etenkään työttömistä, joille nyt osoitetaan kymmeniä miljoonia työtunteja, tosin palkatta. Mutta toisaalta voimme todeta valumateorian toimineen: tosin valuma on ollut eri suuntaan kuin aluksia mainostettiin. Nykyisin valuu vain köyhien taskuista rikkaiden taskuihin. Mutta mitä sitten tehdään kun taskun pohjalta löytyy enää vain reikä? Minä vain kysyn.

Jatkosotakin sitten päättyi. Siitä on kulunut jo 73 vuotta. Suomi kukisti totaalisesti Neuvostoliiton, mutta ei halunnut tuottaa naapurille mielipahaa, vaan lahjoitti tälle maata ja tavaraa. Jesse James oli rosvo. Hän saikin lopulta kuulan kalloonsa. Sitä ennen Jesse ryösti pankkeja. Nykyään pankit ryöstävät ihmisiä, mutta pankkiireja ei ammuta. Jessen syntymästä on 170 vuotta. Esko Roine syntyi samalla kun jatkosota loppui. Ilmankos Esko on elänyt ihan vain näytellen. Tosin usein aika hyvin. Rose McGowan on nyt 44-vuotias. Hän on niin kiltin näköinen ja muutenkin söpö, että tuntuu vaikealta uskoa, jotta hänen siskonsa on noita. Silti me otamme Jesselle, Eskolle ja Roselle!

Näin on käynyt, mutta en kerjää sääliä:

Tapasin viehättävän naisen

Ehdotin lasillista luonani

Hän sanoi mikäpä siinä

Mutta juoksi nauraen pois

 

Tapasin valloittavan naisen

Ehdotin lasillista luonani

Ehdotin valaistuksen himmentämistä

Hän sanoi mikäpä siinä

Mutta juoksi nauraen pois

 

Tapasin hehkeän naisen

Ehdotin lasillista luonani

Ehdotin valaistuksen himmentämistä

Ehdotin kosteaa suudelmaa

Hän sanoi mikäpä siinä

Mutta juoksi nauraen pois

 

Tapasin hurmaavan naisen

Ehdotin lasillista luonani

Ehdotin valaistuksen himmentämistä

Ehdotin kosteaa suudelmaa

Ehdotin kiihkeää syleilyä

Hän sanoi mikäpä siinä

Mutta juoksi nauraen pois

 

Tapasin kiihkeän naisen

Ehdotin lasillista luonani

Ehdotin valaistuksen himmentämistä

Ehdotin kosteata suudelmaa

Ehdotin kiihkeää syleilyä

Ehdotin vaatteiden vähentämistä

Hän sanoi mikäpä siinä

Mutta juoksi nauraen pois

 

Tapasin elämäni naisen

Ehdotin lasillista luonani

Ehdotin valaistuksen himmentämistä

Ehdotin kosteata suudelmaa

Ehdotin kiihkeää syleilyä

Ehdotin vaatteiden vähentämistä

Ehdotin sukupuoliyhteyttä

Mutta hän sanoi no mikäs se siinä

Ja juoksi hirveästi nauraen pois


Kommentit (1)Kommentoi EIPÄ KURJUUTTA KUMMEMPAA
28.08.2017 21:49

Määräaikaishaastatteluja, hakemuspakkoa, aktiivimallia, koulutuksia, kuntouttavaa työtoimintaa, aktivointijaksoja, sanktioita, työkokeilua, työelämäkokeilua...Suomalainen työttömien aktivointipolitiikka on sekavaa sillisalaattia vailla selkeää päämäärää, sanoo Valtion taloustieteellisen tutkimuskeskuksen VATTin johtava tutkija. Täällä on usean kymmenen vuoden ajan tehty jatkuvasti uusia toimenpiteitä, joista osa on kumonnut edellisen. Tutkimusnäyttöä toimenpiteiden työllisyysvaikutuksista on yhä hyvin vähän. Esimerkiksi kymmenen vuotta sitten tehtehtiin uudistus, jossa yli 500 päivää työttömyysturvaa saaneita alettiin tehostetusti ohjata te-toimistojen järjestämien koulutusten, kokeilujen ja työtoiminnan piiriin. Saamiemme tulosten perusteella pitkäaikaistyöttömien tehostettu aktivointi ei lisännyt heidän työllistymistään. Jättimenestystä ei liene tulossa myöskään hallituksen ensi vuodeksi voimaan saattamasta ”aktiivimallista”. Mallissa työttömän tukea leikataan noin 5 prosenttia, jos hän ei osoita aktiivisuutta tekemällä osa-aikatöitä tai osallistumalla te-toimiston palveluihin. On vaikea uskoa, että sillä tulee hirveästi vaikutusta olemaan. Erilaisten aktivointitoimien lisääminen on päättäjille liian helppo tapa siivota työttömyystilastoja.Koulutuksiin osallistuvat ja palkkatuella työllistettävät eivät näy työ- ja elinkeinoministeriön eivätkä myöskään Tilastokeskuksen tilastoissa työttöminä. Varsinaisista aktivointitoimenpiteistä työllistämisvaikutuksia on tutkimuksissa saanut aikaan lähinnä yrityksissä tapahtuva palkkatuettu työllistäminen.

-Näitten eliitin määräämien toimenpiteiden yksi tarkoitus unohtuu tutkijalta. Tai sitten hän ei vain halua puhua rumia julkisuudessa. Nimittäin eräs, eikä suinkaan vähäisin, tarkoitus on näillä toimenpiteillä laittaa köyhät rähmälleen. Kyykystä he nimittäin voisivat nousta helpommin ja nopeammin. Siksi laitetaan vielä vähän matalammaksi. Ihan oikeasti voi sanoa, ettei tutkijan kertoma ollut mitenkään yllättävää. Mutta silti on hyvä, että myös tutkijat ottavat näin kantaa. Tosin meidän eliittimme ei paljon piittaa ”dosenttien” tai muiden asiantuntijoiden puheista tai edes tutkimustuloksista. Ja saadaanhan samalla kaunisteltua tilastoja, jotta omien joukossa usko säilyy edes joillakin. Puhumattakaan niistä muista hyödyistä eli työttömäksi sysättyjen perusteellisesta nöyryyttämisestä, millä puolestaan saadaan vielä työssäkäyvätkin olemaan entistä nöyrempiä. Tietenkin voi olla, että jossain vaiheessa lyötyjen mitta täyttyy, mutta sitten saataneen nato hätiin? Pitäisiköhän uskoa, että Trumppi haluaa vain vertailla kokemuksia nuoremman vaimon kanssa peuhaamisesta? Vai pitäisikö huolestua Suomen johtajan Trumpin perseen nuoleskelusta ystävyyden kalastelusta. Onko suomalaisilla ja amerikkalaisilla nyt samalla henkisellä tasolla olevat johtajat? Minä vain kysyn.

Siitäkin on kulunut jo 1528 vuotta, ajatella. Siis, siitä kun ostrogoottien kuningas Teoderik Suuri voitti Odovakarin Isonzon taistelussa. Odovakar – tuttavallisemmin Odo vaan- oli herulien pomo. Taichangin syntymästä on nyt tasan 435 vuotta. Taichang oli Kiinan keisari. Armas Maasalo oli alkujaan Masalin, mutta sitten hän oppi soittamaan urkuja. Niin, ja väitetään, että hän on sävellellytkin. Varmaa on kuitenkin se, että hänen syntymästään on nyt 132 vuotta. Sen sijaan Kelly Overton täyttää vasta 39 ja on niin nätti, eikun siis näyttelijä, että voi yltää vielä vaikka mihin. Vähintään Oscarin voi saada, jos jääneekin ilman Jussia. Silti me otamme Taichangille, Armakselle ja Kellylle!

Näinkö meille aina käy?

Pannaan pensselit santaan ja rukkaset naulaan

Eihän tässä muukaan auta

Kohta varmaan täytyy sovitella köyttäkin kaulaan

Kun ei rahat riitä jukulauta

Ja kun ei rahat riitä jukulauta

 

Eduskunnan neuvo on "Rukoile ja kiitä"

Eihän se nyt pelkästään kai elatukseen riitä

Työttömyyden ehkäisy näin sujuvasti toimii

Osa kansaa metsikössä puolukoita poimii

Eikö millään ole enää väliä?

 

Pannaan pensselit santaan ja rukkaset naulaan

Eihän tässä muukaan auta

Kohta varmaan täytyy sovitella köyttäkin kaulaan

Kun ei rahat riitä jukulauta

Ja kun ei rahat riitä jukulauta

 

Joka pojan hymy varmaan pikkuhiljaa hyytyy

Harva sentään osaansa kai jatkuvasti tyytyy

Kun ei rahat riitä vaikka lasket kuinka tarkkaan

Väkisinkin usko menee silloin Suomen markkaan

Eikö millään ole enää väliä?

 

Pannaan pensselit santaan ja rukkaset naulaan

Eihän tässä muukaan auta

Kohta varmaan täytyy sovitella köyttäkin kaulaan

Kun ei rahat riitä jukulauta

Ja kun ei rahat riitä jukulauta

 

Tilipussin täyttää kohta pelkkä veronauha

Tarpeeton on monellekin nyt jo soppakauha

Sama se on mitä tässä päivisinkin nyhjää

Kohta monen kuitenkin on potkaistava tyhjää

Eikö millään ole enää väliä?

 

Pannaan pensselit santaan ja rukkaset naulaan

Eihän tässä muukaan auta

Kohta varmaan täytyy sovitella köyttäkin kaulaan

Kun ei rahat riitä jukulauta

Ja kun ei rahat riitä jukulauta


Kommentoi SELKÄÄNISKIJÄT
26.08.2017 22:03

Se, mitä Turussa tapahtui oli äärimmäisen vakavaa, eikä sitä voi vähätellä. Mutta torilla tapahtui juuri se, jota olimme odottaneet jo pitkään. Tapahtuneen jälkeen sanotaan kuitenkin yhtäkkiä, että nyt me tarvitsemme nopeasti uutta lainsäädäntöä ja uusia toimia, joita ei kaivattu silloin, kun tätä iskua vasta ennakoitiin. Media ahdistaa päättäjiä, miksi uhkaa ei torjuttu aiemmin – ja päättäjät ehdottavat näyttäviä toimenpiteitä, joihin pitäisi ryhtyä heti. On suuri riski, että tehdään jotain sellaista, josta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jos joku pahimman kiihkon keskellä ehdottaa jäitä hattuun, hänet tulkitaan helposti huolestuneen enemmistön viholliseksi. Poliitikot ovat poikkeuksellisen lyhyessä ajassa esittäneet paljon ehdotuksia, jotka ovat oikeusvaltion näkökulmasta hyvin ongelmallisia. Niitä ovat esimerkiksi ehdotukset kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kohtelusta ja heitot siitä, että näitä ihmisiä auttavia rangaistaisiin. Lainvalmistelun perusasia on, että lait pitäisi valmistella tilanteessa, jossa ei ole mitään yksittäistä, isoa ongelmaa, johon reagoidaan välittömästi. Olisi myös rehellistä sanoa, että tiedustelulaista ei tule mitään poppakonstia, jolla mahdolliset ikävät tapahtumat tulevaisuudessa voidaan varmuudella estää. Ennen kiihkon oravanpyörälle antoivat vuorotellen vauhtia media ja päättäjät. Nyt näyttäisi siltä, että kohua kuljetaan läpi poliitikot edellä.

-Jos joku tekee hyökkäyksen demokraattista oikeusvaltiota, tekijä todennäköisesti pyrkii horjuttamaan sen perusteita. Nyt, kuten asiantuntijat ylläolevassa tekstissäkin varoittavat, ensimmäisenä vauhkoontuivat poliitikot ryhtyen puukottamaan oikeusvaltiota ja repimään sen perusteita. Mielenkiintoiseksi yksityiskohdaksi voisi nimittää vaikkapa sen, että lainopillisen tutkinnon suorittanut – joskus kaikkien aikojen vähäisimmällä kannatuksella eduskunnan puhemieheksi valittu – poliitikko osoittaa myös laillisen järjestelmän perusteiden heikkoa tuntemustaan tai ymmärtämystään. Suomen ihmisoikeuksista on tullut jo alan kansainvälisiltä valvojilta nuhteita, mutta valpas mediamme on osannut sulkea silmänsä ja korvansa siltä. Niissä maissa, joissa perusihmisoikeuksia on enemmän rajoitettu, ei suinkaan ole saatu aikaan parempaa turvallisuustilannetta, mutta niissä on kasvatettu huomattavasti luokkaeroja. Mahtavatko meidän heikompiosaiset tyytyä sellaiseen? Minä vaan kysyn.

Tänään, Suomen luonnon ensimmäisenä päivänä, 2072 vuotta on kulunut siitä, kun Julius Caesar – niminen tyyppi laittoi roomalaiset joukot hyökkäämään Britanniaan. Vaikka roomalaiset voittivatkin, he joutuivat perääntymään, koska myrsky rikkoi heidän laivansa. Agnes Gonxha Bojaxhiu oli albanialaissyntyinen nunna, jolle annettiin Nobel-palkinto. Agnes tunnettiin paremmin nimellä Äiti Teresa. Ties mitä outoa oli tehnyt, kun salanimeä piti käyttää? Agnesin syntymästä on 107 vuotta. Kari Peitsamo  on eniten levytyksiä tehnyt suomalainen laulaja. Juu, kyllä hän on laulaja. Kari on Nokialta ja muutenkin fiksu ja nyt 60-vuotias. Shirley Manson sen sijaan ei ole Nokialta, vaan on skotti hän. Siitä voi sitten päätellä, onko hän fiksu vai ei. Joka tapauksessa Shirley on myös laulanut levylle(mutta en onneksi tiedä mitä) ja päässyt kunnioitettavaan 51 vuoden ikään. Siitäkin huolimatta otamma tänään Agnesille, Karille ja Shirleylle!

 

Sopiikohan päivän epistolaan?

On ihmisiä jotka puhuu isänmaasta, siniristilippuja ne heiluttaa.

Ja lapsilleen ne opettaa vain yhden asian, Suomen pojat täytyy sotaan valmistaa.

Mä en oo, mä en oo, ryhtipoika kolmen tähden kenraalin.

 

Mä en oo, mä en oo, onnellinen pönkittäjä systeemin.

Liikemiehet tahtoo saada lisää rahaa, lisää syntiä ne sillä ostaa.

Pikkupoikina ne jätettiin niin yksin, kaiken tuskansa ne maailmalle kostaa.

Mä en oo, mä en oo, kilpayhteiskunnan hyväosainen, mä en oo, mä en oo, äänitorvi tekopyhien.

Toiset perintönä isiltään saa aatteen, toiset kapinoi kun lehti käskee niin.

Ja onnepojat luksusravintoloissa, sekoo terässinfonian säveliin.

Mä en oo, mä en oo, rattopoika kansanedustajan.

Mä en oo, mä en oo, esimerkki älymystön edustajan.

Mä en oo, mä en oo ryhtipoika kolmen tähden kenraalin.

Mä en oo, mä en oo, onnellinen pönkittäjä systeemin.


Kommentoi VAIN MUUTAMAN HUIJARIN TÄHDEN
19.08.2017 17:11

Suomen hallitus perusteli ajamaansa lainsäädäntöä omistuksien piilottamisen mahdollistavasta hallintarekisteristä sillä, että EU-lainsäädäntö velvoitti Suomea asiaan. Lopullinen selvyys asiaan saatuun, kun europarlamentaarikko kysyi sitä EU-komissiolta itseltään. Komission mukaan EU ei asetuksellaan säätele arvopapereiden hallintamalleja jäsenvaltioissa. Kun liikenneministeriö ilmoitti avaavansa raideliikenteen kilpailutukselle, perusteena muiden joukossa mainittiin Suomea velvoittava EU-lainsäädäntö. "EU on saanut päätökseen neljännen rautatiepaketin, joka lähtee liikkeelle siitä, että silloin kun valtio hankkii liikennettä, se ei sitä voi jatkossa tehdä suorahankintana, vaan se tulee kilpailuttaa", sanoi liikenneministeri 9.8.2017. Lakipaketin markkinoiden avaamiseen velvoittavasta asetuksesta löytyy kuitenkin kohta, joka tuntuu jättävän kilpailutuksen ehdottomuuteen paljon tulkinnanvaraa. Asetus mahdollistaa tarjouskilpailusta poikkeamisen juuri Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa.

-Jos oppii kerran huijaamaan ja jopa onnistuu siinä, sortuu helposti toistenkin samaan menetelmään. Suomen kansa on katkerasti kiroillen maksanut kovia veroja mm. siksi, että on päästy kulkemaan raiteita pitkin ja saatu rakennettua sitä varten rautatiet ja hankittua niille jotensakin toimiva kalusto. Mutta nyt kapitalistirouva päättääkin lahjoittaa ulkomaisille sijoittajille veronmaksajien kustannuksella hankitut kalustot ja väittää, että kansa hyöytyy siitä, kun samalla raiteilla samalla kalustolla pyrkii myös Iso Raha keräämään Isoja Voittoja. Tällaisia huijareita on nähty ennenkin, mutta harvoin ovat saaneet niin pitkään riehua kansaa ryöstämässä. Mutta entäs jos me emme enää maksa? Mitäs sitten? Minä vaan kysyn. 

Tänään on kulunut päivälleen 57 vuotta Sputnik 5:n lähdöstä vuorokauden mittaiselle avaruuslennolle. Sillä lennolla oli mukana ensi kerran eläimiä (esim. koiria), jotka saatiin palautettua elävinä maahan.  Orville Wright muistetaan (jos muistetaan?) siitä, että hän yhdessä veljensä kanssa, onnistui keksimään lentävän koneen. Orvillen syntymästä on 146 vuotta. Seppo Ahti on nyt vasta 73-vuotias, vaikka sitä lienee vaikea uskoa. Seppo on pakinoinut… tai jotain semmoista. Ville Virtanen tunnetaan (tai sitten ei), mutta lähinnä siitä, että hänen sanotaan olevan Jukka Virtasen poika. Tai ainakin Ville on näytellyt. Ikää Villellä on 56 vuotta. Ottakaamme siis Orvillelle, Sepolle ja oikealle Villelle!

Kannattaa miettiä –ensteks:

Jos tulet vaimoksi minulle,

minulle komealle pojalle,

vien sinut nukkumaan soitellen,

herättelen aamulla laulellen:

Nouse kulta, lypsä lehmät,

herää, armas, laita ruuat!!

 

Jos menet vaimoksi hänelle,

hänelle törkeälle mihelle,

vie hän sinut nukkumaan piiskaten,

herättää aamulla manaillen:

Nouse, akka, lypsä lehmät,

herää, laiska, laita ruuat!


Kommentoi


©2017 layout210 - suntuubi.com